ویژگیهای گرافیک متحرک برای پیامهای بازرگانی
گرافیک متحرک یک قالب بسیار پرطرفدار در بین تولیدکنندگان و مخاطبان است. البته بسیاری از مخاطبان هنوز به این واژه آشنایی کاملی ندارند؛ چرا که این صنعت در هنر ایران به تازگی وارد شده و هنرهای دیگر را تحت تأثیر قرار داده است(وقتی هنر انیمیشن نیز وارد ایران شد، همین وضعیت را در بین مخاطبان داشت و تا مطرح شدن این واژه بین عموم مردم چند سالی طول کشید) گرافیک متحرک دارای ویژگی های خاص خودش است و همین ویژگی ها باعث جذب بیشتر مخاطب و تمایل تولید کننده برای خلق این آثار در پیامهای بازرگانی شده است. مهمترین ویژگی ها و ظرفیت های بیانی و تکنیکی گرافیک متحرک بدین شرح می باشند حرکت مهمترین وجه تمایز گرافیک متحرک از گرافیک ایستا، حرکت است. مخاطب تلویزیون دیگر حوصلۀ تماشای یک اثر بدون تحرک با صدای راوی را ندارد، چراکه در اطرافش همۀ عناصر در حرکت هستند. دانش تحرک مهمترین دانشی است که تولید کنندۀ گرافیک متحرک در قالب خود باید یاد بگیرد. این دانش، ترکیبی از دانش پویانمایی به همراه دانش المانهای تصویری است.
عناصر بصری گرافیکی
هنرمند گرافیک متحرک همانطور که از نامش پیداست، ابتدا یک گرافیست است، سپس با دانش انیمیشن و متحرک سازی، اثر خود را تکمیل میکند. تمام عناصری که در ترکیب بندی یک کادر گرافیکی، الزم هستند، برای خلق یک اثر گرافیک متحرک نیز ضروری هستند. نقطه، خط، سطح، حجم، فضا، ریتم، رنگ، کنتراست، تعادل، تقارن، تضاد و… همه از ابزارهای اصلی یک اثر گرافیک متحرک هستند. به طور مثال، در یک پیام بازرگانی، مستطیلی به سمت دوربین می آید و نوشته های درون آن، کتابی کمک آموزشی را تبلیغ میکند و سپس از کادر خارج می شود دو عنصر اصلی یعنی مستطیل و نوشته به عنوان عناصر بصری( و حرکت )حرکت به سمت دوربین و حرکت به سمت خروج از کادر( این گرافیک متحرک را تشکیل می دهند.
در کنار اشکال و عناصر بصری، نوشته و خط نیز نقش مهمی را در خلق پیامهای بازرگانی ایفا میکنند. هنرمندان تولیدکننده با ایجاد فونت های مختلف و برجسته سازی نوشته ها تلاش دارند ذهن مخاطب را ترغیب کنند تا بتوانند پیام خود را انتقال دهند یا اثر خود را به فروش برسانند. برخی از رنگها و حرکات نوشته ها آنقدر ماندگار می شوند که تا سالهای سال، در ذهن مخاطب باقی می مانند. به طور مثال می توان به نوشته های سایت گوگل یا سایت آمازون اشاره کرد که با ترکیب نوشته و حرکت، گرافیک های متحرکی را در ذهن مخاطبان ثبت کرده اند یکی از مهمترین ویژگیهای گرافیک متحرک، عناصر ساده سازی شدۀ گرافیکی هستند مخاطب در کنار انیمیشن ها و فیلمهای داستانی واقع گرا گاهی به ً دنبال سادگی است.
خصوصا کودکان و نوجوانان که برای فهم بهتر، به دنبال عناصر ساده و آشنا می گردند و تلویزیون را زیاد تماشا میکنند یک پنجم تبلیغات تلویزیونی، توسط نوجوانان دیده می شوند در نتیجه، یکی از بهترین گزینه های تولیدی برای پیامهای بازرگانی آثار مربوط به کودکان و نوجوانان، قالب گرافیک متحرک است.
سادگی این عناصر به قدری برای ذهنیت مخاطب مناسب است که از پیام بازرگانی لذت می برد و آن را دنبال میکند. به همین دلیل، بسیاری از پیامهای بازرگانی با قالب انیمیشن یا گرافیک متحرک تولید می شوند. اما گرافیک متحرک از انیمیشن نیز قابل فهم تر است، چراکه طراح انیمیشن تلاش دارد شخصیت خود را به دنیای واقعی نزدیک کند، اما طراح گرافیک متحرک قصد دارد شخصیت خود را تبدیل به یک عنصر گرافیکی کند.